Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
11.01.17: I forbindelse med nytåret har den store britiske dagligvarekæde Sainsbury’s gjort status over, hvad man selv kalder de mest overraskende fødevaretendenser i det forgangne år - og de viser sig blandt andet at være påvirket af veganisme, vildtkød og tv-vaner.
Læs mere
11.01.17: Danish Crown køber aktiviteterne i det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch. Dermed bliver selskabet det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland og en væsentlig spiller på Nordeuropas marked for økologisk oksekød..
10.01.17: Over de næste tre år gennemfører Økologisk Landsforening den største danske øko-kampagne , der nogensinde er bevilget - med et budget på 25 millioner kroner. Kampagnen, der skal øge det økologiske salg, er netop bevilliget af EU og gennemføres i samarbejde med den engelske organisation, Organic Trade Board.
03.01.17: Så mange som 73 procent af forbrugerne vil gerne betale en højere detailpris for et fødevare- eller drikkevareprodukt fremstillet med ingredienser, de genkender og har tillid til, viser ny forskning.
03.01.17: Under navnet ”De Økologiske Mejerier” samles aktiviteterne i Øllingegaard og Naturmælk for at fremtidssikre lokale økologiske mejeriprodukter til det danske marked og de danske forbrugere, da man forventer at fremtidens fødevarebevidste forbrugere vil komme til at stille endnu større krav til økologiske produkter, end tilfældet er i dag.
10.01.17: Vi står over for et proteinskift. Dette indebærer både en overgang fra animalske til vegetabilske proteiner og et skift i animalske proteiner fra rødt kød til hvidt kød, fisk og mejeriprodukter. Det konkluderer i hvert fald den svenske brancheforening for dagligvarebutikker, Livsmedelshandlarna, når det gælder det svenske marked.
10.01.17: Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen til at producere aromastoffer, som kan tilsættes forskellige mejeriprodukter. Innovationsfonden har investeret 5,5 millioner kr. i projektet, der skal gøre mejeriproduktion mere bæredygtig. DTU Fødevareinstituttet leder projektet.
11.01.17: Kaffe kan - på samme måde som gode oste og spegeskinke - også lagres for at udvikle nye smage. Og nu lanceres Selection Vintage 2014 Limited Edition, den allerførste lagrede kaffe fra Nestlé Nespresso SA, som med tre års lagring har fået udviklet helt nye smagsdimensioner.